Eva’s Voorjaarsweekend – Theeproeverij

Het EO Eva’s Voorjaarsweekend is een heerlijk weekendje weg voor vrouwen die fysiek verwend en geestelijk bemoedigd en uitgedaagd willen worden. Ook in 2014 is het weekend druk bezocht en was gevuld met sprekers, activiteiten en workshops.

Mijn theeproeverij ‘Wereld van thee’ was een van de workshops die de vrouwen konden bezoeken. En dat deden ze ook in groten getale. Alle 50 beschikbare plekken waren gevuld en zelfs nog een paar meer. Ontzettend leuk om te zien dat zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar thee. Tegelijkertijd zette dit mij voor een grote uitdaging, omdat ik maar een uur, maximaal anderhalf uur de tijd had en ik voor zoveel dames thee moest zetten.

Met een aantal goede tips van Hotsoup-eigenaar Rogier is het toch gelukt. Een aantal theeën heb ik vooraf gezet en tijdens de proeverij ‘koud’ geserveerd. Voor de proeverij heb ik vijf theeën gekozen van hoge kwaliteit en uitzonderlijke smaken: een Gyokuro, een wilde Banzhang Mengyang Guoyan Cake (pu erh), een Milk Silk Oolong met heerlijk vanille tonen, een Dan Cong Red en een White Moonlight. Zo kon ik de deelnemers echt kennis laten maken met de rijkdom aan smaak in een thee zelf.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *