EG Zeist – Theeproeverij

Speciaal voor haar leden organiseerde Evangelie Gemeente Zeist een spetterend weekend gevuld met activiteiten en workshops. Voor elk wat wils. Dus werd mij gevraagd om een theeproeverij te houden.

Foto theekop

De theeproeverij draaide om het leren kennen van thee. Ik begon de proeverij met een introductie in het productieproces van thee. Welke soorten theeƫn zijn er allemaal en wat zorgt nou voor het verschil? Vervolgens deden we een test: een kopje zwarte thee gezet van een zakje en een kopje zwarte thee gezet met losse thee. Welke verschillen zie je en welke verschillen proef je? De deelnemers vonden het fascinerend en stelden veel vragen.

Toen mochten de mensen thee gaan proeven. Ik koos voor de basissoorten thee om mensen het verschil te laten proeven: een geurende ceylonthee, een zachte sencha, een witte thee, een milky oolong, een pu-erh en een rooibos. Ook al is deze laatste niet een echte thee šŸ™‚

Bij elke thee gingen we in op de oorsprong, de structuur, de geur, de zettijd en -temperatuur. De reacties van de deelnemers waren erg enthousiast en ze waren gemotiveerd er thuis meer aandacht aan te besteden. Aan het einde van de proeverij kreeg elke deelnemer een goodiebag met de geproefde theeƫn.

* In verband met privacy van de deelnemers zijn er van deze theeproeverij geen verdere foto’s beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *