OVD – E-learningmodules Verkoper

Voor OVD Educatieve Uitgeverij heb ik vier digitale modules ontwikkeld als aanvulling op de kwalificatie Verkoper. OVD Educatieve Uitgeverij is onderdeel van OVD Groep en ontwikkelt lesmateriaal, ondermeer voor vmbo en mbo Handel, maar ook voor praktijkonderwijs/voortgezet speciaal onderwijs (PrO/vso) en tweetalig onderwijs (tto). Vooralsnog was hun focus gericht op papieren materiaal, maar met deze digitale modules zetten zij de eerste stappen richting e-learning.

In deze opdracht heb ik vier modules ontwikkeld betreffende drie kerntaken en VACCM. Per module schreef ik vier casussen waaraan tien tot twaalf opdrachten gekoppeld waren. Mijn uitgangspunten waren: praktijkgericht, afwisseling en uitdaging. De modules bevatten ook een FAQ, begrippenlijst en zelfs een quiz.

De modules heb ik volledig uitgewerkt en geschikt gemaakt voor de invoer in Articulate Quizmaker. Dit was een specifieke wens van OVD. Daarbij heb ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de variatie aan quizvragen die Articulate biedt. Een aantal voorbeelden hiervan zie je in de slideshow hieronder. Voor de opdrachten gebruikte ik bestaand beeldmateriaal; maar waar nodig, is nieuw beeldmateriaal geschoten aan de hand van mijn suggesties.

Naast de volledige uitwerking van de modules, heb ik OVD ook begeleid in het proces van e-learningontwikkeling. Na dit e-learningproject had OVD de smaak te pakken. OVD nam een vaste e-learningmedewerker in dienst om diverse e-learningtrajecten te starten. In het traject Logistiek Teamleider heb ik nog een bijdrage geleverd door bestaande opdrachten voor online gebruik her te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *