IJM NL – Studiegids

Slavernij een historisch fenomeen? 
Slavernij bestaat nog steeds. 
Vandaag de dag zijn er 46 miljoen slaven. Wereldwijd.

De christelijke mensenrechtenorganisatie International Justice Mission houdt zich sinds 1997 bezig met gerechtigheid. Met name in ontwikkelingslanden waar de wet vaak niet werkt voor arme mensen. Sinds een paar jaar is IJM ook in Nederland actief. IJM Nederland werkt aan de bewustwording rond onrecht in de wereld. Zoals slavernij. Het geeft voorlichting over de rol die men kan spelen in de bestrijding ervan en de rol die rechtssystemen daarin spelen. Hun studiegids is een van hun hulpmiddelen. Het vergroot de bewustwording en biedt praktische handvatten.

De toenmalige studiegids was een letterlijke vertaling van de Engelstalige studiegids ‘Good News About Injustice: A witness of courage in a hurting world’ geschreven door IJM en World Vision. De vraag van IJMNL was om deze 41 pagina’s tellende studiegids overzichtelijker en concreter te maken.

De nieuwe studiegids heeft nu duidelijke didactische doelen en een logische opbouw. Het bestaat uit vier delen, die elkaar logischerwijs opvolgen. Elk van de vier delen heeft dezelfde structuur:

  • een casus (deel 1)
  • studievragen
  • een casus (deel 2)
  • diepgaande follow-up met een praktische opdracht en gebedspunten

Elke deelstudie kan in ongeveer een uur worden gedaan en is geschikt voor individuen, maar ook voor groepssessies. 

Nieuwsgierig geworden naar IJM Nederland en hun bijzondere werk? En wil jij zelf ook een steentje bijdragen? Bestel de studiegids hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *